KV Ons Genoegen Schalsum

juli 4, 2013

Twee kaatsers doorbreken EK-grens van 100 punten

Filed under: Nieuws KV Ons Genoegen,Uncategorized — kaatsen @ 1:32 pm
Tags: ,

Zaterdag 29 juni organiseerde kaatsvereniging Ons Genoegen in Schalsum een ledenpartij met zachte bal. Aan deze zomerse kaatspartij, die om 17.00 uur begon, namen negen tweetallen deel.

Na de eerste omloop werd gekaatst in een winnaarsronde en een verliezersronde. In de finale van de winnaarsronde namen voorzitter Johan Dirk Cats en Friese Drent Harm Braams (onlangs winnaar van de merke) het op tegen het familiepartuur van Richard Heeres en Jaap Poelstra. Na een 5-3 voorsprong voor Cats c.s. wisten Heeres c.s. – met enige medewerking van de tegenstanders – het tij te keren en de partij rond 22.30 uur in 5-5 6-2 in hun voordeel te beslissen. Beiden kregen een fraaie krans omgehangen.

Voor Heeres en Poelstra werd het een extra bijzondere avond. Allebei passeerden ze dankzij hun overwinning de grens van 100 punten in het Eeuwig Klassement. In de historie van KV Ons Genoegen was dat vijf herenkaatsers en één dameskaatser eerder gelukt.

De derde prijs ging naar André Hoekstra en Hans Ypma. Maurits Ypma won samen met Niels Arriu de verliezersronde. De prijzen waren spannend: cadeaubonnen met daarop Jip en Janneke.

De tussenstand in de ledenbeker verraadt nog niets over een favoriet voor de heren- of damesbeker. De verschillen zijn nog klein, alles is nog mogelijk. Bekijk ook de andere uitslagen van 2013 op de pagina ‘Uitslagen’.

Geef een reactie »

Nog geen reacties.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: