KV Ons Genoegen Schalsum

april 26, 2011

Eeuwig Klassement heren bijgewerkt: terugblik op 2010

Filed under: Nieuws KV Ons Genoegen,Uncategorized — kaatsen @ 3:43 pm

Het Eeuwig Klassement van de heren is bijgewerkt tot en met de laatste ledenwedstrijd: de zaalkaatspartij van 6 februari 2011. Binnenkort verschijnt een update van het Eeuwig Klassement van de dames.

Ten opzichte van een jaar geleden is er weinig veranderd in de top 10. Catrinus Straatsma gaat met 167 punten stevig aan kop, gevolgd door Hendrik Gjaltema (2e: 157). Herman Heeres (3e: 140) kaatste nauwelijks het afgelopen jaar en zag Catrinus, die in 2010 twee klassementspunten vergaarde, verder uit het zicht verdwijnen.

Johan Wolbers (100) boekte in de top 10 de meeste progressie door van de zevende plaats te stijgen naar plek vijf. Johan ging Doeke Bruinsma en Ype Kikstra in het klassement voorbij. Hij is de vijfde herenkaatser ooit die de grens van 100 punten heeft doorbroken. Zoals bijna elk jaar wisselden Richard Heeres (9e: 89) en Jaap Poelstra (10e: 88) stuivertje. 

André Hoekstra, die in 2010 de ledenbeker voor de derde keer op rij in de wacht sleepte, stijgt met sneltreinvaart in het Eeuwig Klassement. Dankzij zijn elf punten van vorig seizoen komt hij met een puntenaantal van 54 punten de top 20 binnen. Op de voet gevolgd door Johan Dirk Cats (21e: 51).

Tot de grote stijgers behoren ook de gebroeders Vermei: Luuk (26e met 40 punten: 8 plaatsen winst) en Daan (44e met 26 punten: 12 plaatsen winst). Samen met Niels Heeres (29e: 39) en Nico Ypma (34e: 34) heeft Luuk van alle kaatsers die niet in de top 25 staan, komend kaatsseizoen de beste papieren om door te dringen tot de ‘elite’ van kaatsvereniging Ons Genoegen.

Klik hier voor het complete overzicht

Geef een reactie »

Nog geen reacties.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: