KV Ons Genoegen Schalsum

september 13, 2010

Zimon Cats-partij: familieparturen winnen de prijzen

Filed under: Nieuws KV Ons Genoegen,Uncategorized — kaatsen @ 7:49 am
Tags: , , , , ,

Kaatsvereniging Ons Genoegen uit Schalsum organiseerde zondag de traditionele vrijeformatiepartij voor leden. Zes parturen betraden het strijdperk. Na de poulefase was het tijd voor de finales.

In de grote finale troefde het op voorhand favoriete partuur van Guido, Luuk en Daan Vermei dat van Richard Heeres, Niels Heeres en Jaap Poelstra met 5-4 6-0 af. ‘Den Hollanders’ konden hun gevel ’s avonds dus uitgebreid in de bloemetjes zetten. Ook de derde prijs ging naar een familiepartuur: Johan Dirk Cats en zussen Jitske en Josefa.

Ledenbeker
De strijd om de ledenbeker is nog niet gestreden. Na de Zimon Cats-partij maken bij de heren nog twee kaatsers kans op de trofee: Luuk Vermei (10 punten) en André Hoekstra (8 punten). Bij de dames is alles nog mogelijk. Titia Tjalma (2 punten), Jitske Cats (1) en Josefa Cats (1) staan hoog in de ranking, maar kunnen zomaar worden voorbijgestreefd.

Eeuwig Klassement
Door de zege van Vermei c.s. stijgen de drie familieleden in het Eeuwig Klassement. Luuk (van 28 naar 26) heeft dankzij een formidabel kaatsjaar de top 25 in het vizier. Zijn grootste concurrent voor een entree in dit elitesegment lijkt vooralsnog Niels Heeres, die één punt minder dan hem heeft vergaard. Daan stijgt van plek 49 naar 43 en Guido (van 71 naar 64) maakt de grootste sprong.

In de top 10 verstevigen Jaap Poelstra en Richard Heeres hun posities, terwijl Johan Dirk Cats nu de 21e plek in het Eeuwig Klassement deelt met de illustere Fetze Kooistra.

Klik hier voor een actueel overzicht van het Eeuwig Klassement Heren

Geef een reactie »

Nog geen reacties.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: